Teknologi

Motstand mot Microsofts monopol

OOXML_Steven_Pepper_3.gif

Steven Pepper, tidligere formann i Standard Norge. Foto: Terje Karlsen.

I dag demonstrerte 200 IT-aktivister mot Microsofts monopol.

(Denne artikkelen ble først publisert på Journalen.hio.no)

– Vi ønsker å forsikre oss om at ikke en ødeleggende dokumentstandard blir innført i Norge, sa Steven Pepper i demonstrasjonen. Pepper er tidligere leder for Standard Norge, men trakk seg nylig fra dette vervet i protest mot organisasjonens håndtering av Microsofts forslag til åpen dokumentstandard. Han var hovedtaler ved dagens markering.

Over 200 demonstranter fra miljøet i Norge rundt åpen kildekode og åpne standarder hadde møtt opp utenfor Håndverkeren i Oslo i dag. På innsiden hadde en komité fra den internasjonale organisasjonen for standardisering (ISO) møte om godkjenning av dokumentstandarder.

– Vi hater ikke Microsoft

– Jeg vil takke Microsoft for endelig å ha innført en åpen standard som OOXML. Vi hater ikke Microsoft, jeg vil heller invitere Microsoft til å delta i det internasjonale arbeidet om standardisering, sa Steven Pepper i sin tale.

– Det er uheldig at den største markedsaktøren velger å ikke være med på det internasjonale standardiseringsarbeidet, sa Pepper videre.

Markeringen ved Håndverkeren ble avsluttet med et demonstrasjonstog hvor det taktfast ble ropt slagord som What’s that smell – OOXML! og OOXML – go to hell!

Hva er OOXML?

Det har lenge blitt jobbet med en internasjonal standard for tekstbehandlingsprogrammer. Den internasjonale standardiseringsorganisasjonen ISO har vurdert flere alternativer. Microsoft har introdusert sin helt egen dokumentstandard som de ønsker å få vedtatt som en internasjonal standard.

Les mer om OOXML her.

Advertisements

Kategorier:Teknologi

Tagged as: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s