Reise

Berlin for idioter: en reiseguide

Berlin 104.JPG

White Trash Fast Food (Foto: Terje Karlsen)

Helga 1. mai reiser jeg til Berlin. Dette kunne vært en perfekt anledning til å sjekke ut hvordan pønkere i Øst-Berlin feirer arbeidernes dag. Men vi er seks karer som antagelig heller kommer til å gjøre dypdykk i tyske øltradisjoner.

Denne artikkelen er en kladd til mulige utflukter i Berlin en vårdag i mai og kanskje ender turen med en reiseartikkel. Turen kommer til å fokusere på mat, drikke og det å labbe rundt i hyggelige gater fra kafé til kafé. Berlin er perfekt for denslags.

Dette er lista over mulige turistmål så langt:

 • Øl i en av Berlins mange tradisjonsrike ølhager, for eksempel Prater Biergarten i Prentzlauer Berg. Her får du trad pils og pølse.
 • En slags handlerunde på Kastanienallee.
 • Så kan man gå videre til Bar Gagarin i samme bydel. Denne baren har en fetisj for russiske kosmonauter.
 • Frokost dagen derpå på 100 Wasser i Simon-Dach-Straße.
 • Øl på White Trash Fast Food. Dette var opprinnelig en kinarestaurant som gikk konk. De som tok over startet en rockeklubb i lokalene uten å endre verken på fasade eller interiør. Det er nærmest daglig konserter her og volumet står på max uansett om det er band på scenen eller ikke. Så ikke regn med noen dype samtaler.
 • Pubrunde i Friedrichshain, inkludert drinker på Habermeyer Bar, pils på Conmux, white russians på Habana, gin tonic på Intimes og nachspiel på Astro Bar.
 • Søndagsmarkedet på Boxhagener Platz og burger på Balkan grill.
 • Wild at Heart i Wienerstrasse 20 i Kreutzberg – rockepub. Dette er Last Train i Berlin.
 • Berlin 088.JPG

  Dagen derpå på 100 Wasser (Foto: Terje Karlsen)

 • Du kan drikke drinker og høre elektronika på Klub der Republik. Stedet er innredet i 70-tallsstil og lokalet var teppefabrikk i gamle DDR. Baren ligger ganske bortgjemt i Prenzlauer Berg. Adresse Pappelalle 81.

Har du aldri vært i Berlin og gjort byens turistrunde før så bør man sette av noen timer til de store turistmålene rundt Alexander Platz, Museumsinsel og Unter den Linden. Å gå nedover Unter den Linden gir et imponerende historisk sus av tysk storhet. 80 prosent av Berlin ble bombet sønder og sammen under andre verdenskrig. De store praktbyggene som står igjen gjør deg nysgjerrig på de bygningene og minnesmerkene som ble knust.

Allikevel, denne Berlinturen blir ingen gjennomgang av tysk historie eller monumental arkitektur. Det får noen andre ta på seg å dokumentere. Kjøp deg en Lonely Planet for Berlin og du kommer langt.

Til slutt, ditt viktige bidrag: Jeg tar veldig gjerne i mot Berlin-tips i kommentarfeltet nedenfor.

[ad#banner-4]

Advertisements

Kategorier:Reise

Tagged as:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s