Media

Journalister og sosiale medier

Twitter– Norske journalister omfavner Twitter, hevder en undersøkelse fra Sermo Consulting.

Nesten halvparten av journalistene som deltok i undersøkelsen mener at Twitter vil bli stadig viktigere for research-arbeidet. Enda flere mener at Twitter inneholder mye sladder.

Dagens næringsliv refererte hovedpunktene i undersøkelsen:

50 prosent av de 132 spurte journalistene og redaktørene bruker Twitter, men bare 28 prosent av har noengang skrevet en Twitter-melding.

En tredjedel av de tvitrende journalistene skriver meldinger ukentlig eller oftere.

Dialogen på nettet: Den sosiale mediaguiden Mashable publiserte nylig Journalistens guide til Facebook. Hvordan kan en journalist bruke nettsamfunnet Facebook til å få tips, til å holde kontakt med ulike kilde og miljøer, og å nå ut til et publikum? Og ikke minst:

Journalistikk handler om dialog – Facebook tilbyr enkel toveis-kommunikasjon mellom journalist og svært mange lesere.

Argumentet om dialog gjelder såklart ikke bare Facebook – men er et argument for at journalister må benytte sosiale medier for å snakke med sine lesere.

Twitter og Facebook har blitt arbeidsredskap for mange journalister.

– Journalister har en tendens til å være “early adopters” og tilegne seg nye vaner før resten av befolkningen gjør det. Det så vi med Facebook i 2007, og tendensen ser ut til å gjenta seg med Twitter. Journalistene kommer først, folket kommer etter, skriver Sermo på sine nettsider.

Tvitrer på prøve: Morgenbladets samfunnsredaktør Frank Rossavik sier selv han «tvitrer på prøve» – hans kommentar «Alt dette fine nye» skapte umiddelbart debatt på Twitter – med Rossavik selv som engasjert debattant.

[ad]

Advertisements

Kategorier:Media, Teknologi

Tagged as: ,

Legg igjen en kommentar