Terje Karlsen

Oppturen 2009

Endelig lever jeg av å drive mitt eget firma. Høsten 2009 har vært en kjempeerfaring og en gedigen faglig opptur.

Siden 2001 har Filter Media eksistert i en eller annen variant. Vi startet først ut som Filter IT: tre karer som ønsket å frilanse konsulentoppdrag under samme paraply. I dag driver jeg Filter Media sammen med Hanne – og firmaet har de siste åra vært vår faglige lekeplass. Jeg har brukt firmaet til å eksperimentere, leke, lære – og tjene penger ved å gjøre gode jobber for gode oppdragsgivere.

Det var i 2005 at firmaet skiftet navn til Filter Media, for å uttrykke at vi driver med medieutvikling like mye som teknisk webutvikling.

Da jeg starta journalistutdanninga i 2007 var det for å prioritere opp mediekompetansen. Jeg ønsket å fylle Filter Media med innhold – bokstavelig talt. Teknisk kompetanse koblet med kommunikasjonsfag. Jeg har ikke ønsket å legge teknologien vekk, jeg er fortsatt en nerd. Innholdsutvikling og teknisk utvikling krever følelse for innholdet. Sommeren 2009 var jeg ferdig bachelor i journalistikk fra Høgskolen i Oslo.

Innhold innhold innhold. Å skrive, å fotografere, å dokumentere. Det er vanvittig spennende for meg å kunne være med å produsere viktig innhold. Det er andre som er viktige. Og jeg får lov til å formidle.

Høsten 2009 har jeg fått være med og produsere mye viktig innhold for Ny Tid. Jeg har skrevet en lang rekke artikler for Ny Tid om Obama, web-teknologi, internasjonale sikkerhetsselskaper, fredsbevegelsen, G20 – og mye mer. Flere av sakene ble forsideoppslag.

I august var jeg med og utviklet en SMS-tjeneste for barnehagesektoren: smartSMS. Ideen bak tjenesten kom fra Anders Nederhoed og 0-6.no. Jeg sto for webkompetanse og PHP-programmering – før smartSMS kunne relanseres på ny PHP-plattform rett før barnehagene åpnet for fullt etter sommerferien. I dag abonnerer barnehager over hele landet på SMS-tjenesten som jeg lagde i august.

Jeg tok tidlig i høst over som redaktør for medlemsbladet til Attac; Utveier. Årets fjerde utgave av Utveier ble mitt første som redaktør. Det var en morsom og lærerik prosess: I desember gikk magasinet i trykken, et temanummer om Latin-Amerika. Underveis skiftet magasinet både designer og papirkvalitet, noe vi har fått mye bra tilbakemeldinger på. En av de større artiklene i magasinet er en reportasje fra turen Emilie og jeg tok for å dekke og rapportere fra G20-møtet i Pittsburgh i september.

Siden september har jeg vært innleid som konsulent for Cappelen Audio. Her har vi jobbet med teknisk utvikling for Cappelens lydbøker på nett. Lydbok-markedet er en del av forlagsbransjen som er nødt til å gå foran når det gjelder digital satsing og formidling på nett.

Kunstfestivalen Oslo Open leide meg i september inn som redaktør for sitt festivalmagasin – som ble distribuert ut til 50 000 husstander via Dagsavisen. Sammen med Andreas K. Knudsen tok vi tak i tekst, bilde og presentasjon av Oslos kunstere for et bredt publikum. Det ble viktig å følge opp festivalavisa med oppussing av nettsider samt aktiv deltagelse på sosiale medier.

En ganske så  innholdsrik høst har det vært.

… og fortsettelsen leser du i 2010 på Moderna Museet …

Vi vil takke gode kolleger og samarbeidspartnere for spennende samarbeid i 2009: Anders Nederhoed, Tora Marie Norberg, Ellen Renberg, Andreas K. Knudsen, Dag Herbjørnsrud, Håkon Havik, Kristina Telfer, Tine Svae, Anne Fjærvoll, Siri Blaser, Emilie Ekeberg, Bodil Erichsen, Markus Heibø, Pål Nedregotten, Anne Birgitte Songe, Bettina Kavli, Thore Lie og Gyldendal Akademisk.


Kategorier:Terje Karlsen

Tagged as:

1 svar »