Musikk

Topp 5: Hardcore

I miksen av synthpop og punkrock som pleier å komme ut av stereoen min, så har hardcore-punken fått et lite overtak de siste ukene.

Her er en topp fem-liste over hardcore-band jeg har på spillelista mi for tida, og tre av banda er nye norske band. (Hardcore punk? Hva er det for noe?)

1: The Good The Bad and The Zugly. Dette hardcorepunk-bandet fra Oslo har laget en fantastisk plate, som tar det aller beste fra Turbonegers tidligste plater. Zugly stjeler referanser, men på en måte som gjør det til en hyllest uten å være en kopi. Plata de har gitt ut heter Anti World Music og kom ut tidlig i 2013. De har også fra før et par EP’er ute. Spill alt, spill høyt.

2: Gallows. Dette britiske bandet er en nyoppdagelse for meg. Tungt, rått, intenst og aggressivt. Tidvis veldig melodiøst. Tidvis er råskapen så monoton at jeg får en ro av å høre på. Plata du skal høre på er albumet som kom ut i 2012 og som heter bare Gallows. (Lytt: Lenke på Wimp)

3: Kvelertak. Såklart. Behøver jeg si Meir?

4: Damnation A.D. – dette siste tipset har blitt 17 år gammelt. Fra dette amerikanske bandet er det egentlig bare en plate du skal sette på: Misericordia EP‘en fra 1996. Fem seige, suggererende tunge låter. Spill høyt! Nå har Wimp endelig fått inn denne EP’en i basen sin, så da er EP’en også verdt en topp 5-plassering.

5: Enda et norsk band på lista mi er Råde-bandet Bits Between. Et ferskt band som har hatt et visst gjennomslag via NRK Urørt og ByLarm – har nå gitt ut plata Chosen Death. Veldig sjangertro vokal og oppbygning. Men dette er finfin hardcore rett fra bondelandet i Østfold. (Lytt: Wimp)

Kos deg.

(Tips: Jeg har laget en pønkrock-spilleliste i Wimp, kanskje du vil høre på?)

Advertisements

Kategorier:Musikk, Terje Karlsen

Tagged as: , , , ,

1 reply »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s