Global

Globale nettnyheter, part 2

Egypt, Afghanistan, USA, Syria, Tyrkia, Pakistan er noen av landene vi skal innom. Her kommer oppfølgeren! Dette er del 2 av bloggserien om globale nettjournalistikk.

«The Long Goodbye» handler om om tilbaketrekningen fra Afghanistan. Dette er en interaktiv nettside hvor du kan klikke deg rundt på ulike byer, og velge om du vil høre historier fra sivile, militære eller Taliban. Det er Al Jazeera som har satt sammen denne doku-nettsiden.

Skjermbilde fra ForeignPolicy.com

Skjermbilde fra ForeignPolicy.com

Kampene går om den syriske byen Kobani, på grensen til Tyrkia. I en flyktningleir i den tyrkiske  byen Suruç sitter kurdiske kvinner og venter på sine menn og sønner som er savnet eller ute i krigen mot IS. The Women of Kobani er en bildeserie om disse kvinnene.

«Class Dismissed, The Death of Female Education» er  ingen ny dokumentar, men den handler om fredsprisvinneren Malala Yousafzai. Filmen er fra 2012, er på 32 minutter, og er laget av N.Y. Times.

Hverdager verden over. Så hva er så spennende med hverdager? Det var fotografene Peter DiCampo og Austin Merrill som først startet opp fotoprosjektet Everyday Africa på Tumblr, og deretter Instagram-kontoen @everydayafrica, som, nettopp dokumenterer hverdagslivet i Afrika. Prosjektet har spredd seg: Det finnes nå også en @everydayusa og @everydayasia. Og sikkert flere jeg ikke vet om! Les hele artikkelen om fenomenet på Esquire.com.

Mor og sønn. Hvem ser sterkest ut på disse bildene? Egyptiske mødre sammen med sine bodybuildersønner. Fotoserien «Mother and son» vant andrepremien i under årets World Press Photo-konkurranse, i kategorien «Staged Portraits».

Advertisements

Legg igjen en kommentar